Heatmaster
Grotenoord 1
3341 LT Hendrik-ido-Ambacht
The Netherlands

Tel. +31 78 68 234 04
infoheatmaster.nl
HCS

Heatmaster, regelt automatisch uw warmteverbruikers.


De Nederlandse rederij Spliethoff gaf in in 2007 opdracht voor het leveren van thermische olie installaties aan boord van 16 schepen.

Speciaal in deze installatie is het regelsysteem voor de warmteverbruikers. Heatmaster heeft het ontwikkelde regelsysteem tot Heatmaster Control System gedoopt, verkort het HCS.

Het Heatmaster Control System wordt gebruikt als centraal overzicht/bedieningstation van de gehele thermische olie installatie. Het systeem bewaakt en regelt alle aangesloten warmteverbruikers van het systeem.

De bediening van het regelsysteem is geautomatiseerd met een Windows based PLC met paneel PC en touchscreen bedieningstations. De centrale processor, netwerk verbindingskaart en in/uitgangskaarten (zowel digitaal als analoog) zijn door alle classificatie bureaus goedgekeurd. Deze software/hardware technologie wordt in andere toepassingen al meer dan 25 jaar in de maritieme wereld toegepast.

Het HCS systeem is voorzien van twee standen, namelijk de havenmode en zeemode. Dit geeft als voordeel dat de warmteverliezen tot een minimum beperkt worden. Dit levert een besparing op de brandstofkosten van de olie gestookte ketel.

Onderstaand een aantal functies van het HCS systeem:
  • Het HCS systeem beheerst en bewaakt de opgewekte warmte aanboord.
  • Speerpunt van het HCS is dat de teveel opgewekte warmte door de afgassen ketel alleen in noodgevallen wordt gedumpt via de dumpcooler. Indien er te weinig warmte wordt opgewekt door de afgassen ketel zullen de grote verbruikers automatisch dicht gestuurd worden.
  • Elke warmteverbruiker heeft een separate 3-puntsregelaar.
  • Instelling van de gewenste temperatuur via touchscreen met visualisatie van gewenste en actuele tank temperaturen.
  • Bewaken en waarschuwen voor hoge en lage tanktemperaturen.
  • Compleet overzicht van de totale installatie via mimic schermen met analoge en digitale visualisering zoals systeemdrukken en temperaturen.
Beveiligingen en regelingen van de gehele thermische olie installatie worden in een schakelkast separate van HCS systeem ondergebracht. De regeling en veiligheid van de brander worden ook in deze schakelkast opgenomen.


           

In Facto